Máte ráda slivovici? Pak si o ní rozšiřte obzory!

S alkoholem to samozřejmě není radno přehánět, ale ruku na srdce – kdo si nedá čas od času „zdravotní“ štamprli slivovice? Právě tento destilát patří ve střední Evropě i směrem na východ k nejoblíbenějším alkoholickým nápojům. Většinou se vyrábí podomácku v menším množství a s vyšším obsahem alkoholu -...

Připravte se rozpálit gril – grilovací sezóna je tady!

Neexistuje starší způsob přípravy potravy než na otevřeném ohni. Naštěstí si již nemusíte uprostřed zahrady stavět obrovské ohniště, které bude mít po stranách násady na uchycení masa či kotlíku. Bohatě vám postačí kvalitní gril! Jak jej však vybrat? Venkovní grily Pokud máte zahradu nebo velkou terasu v rodinném...

Kam v létě na dovolenou? Prožijte svou noc (i den) na Karlštejně!

Pokud marně přemýšlíte nad tím, jak strávit letošní léto, máme pro vás skvělou zprávu. Přestaňte žhavit své mozkové závity a raději si začněte balit. Nemějte strach, vystačíte si s málem, protože se nebudete stěhovat přes půlku světa. Spousta jedinečných zážitků na vás čeká nedaleko hlavního města - jak je...

3 způsoby, jak se naučit hrát na kytaru

Pokud jste doposud byli muzikou nepolíbeni, ale rádi byste portfolio svých koníčků rozšířili právě o hru na hudební nástroj, zpozorněte. Patrně nejpříznivější variantu nabízí kytara, na kterou v poměrně krátkém časovém intervalu zvládne naučit skutečně téměř každý. Navíc se jedná o velice univerzální a...

7 hlavních surovin na pečení

Pšeničná mouka Je základem každého chutného pečiva, protože ve srovnání s ostatními druhy mouky obsahuje největší podíl lepku, důležitou bílkovinu, která váže v cestě tekutinu, a tím zajišťuje při pečení soudržnost pečiva. Na trhu je několik druhů pšeničné mouky. Nejběžnějšími jsou druhy 405 a 550. Tyto...