Kvalitnější, chutnější a zdravější pitná voda

Není pitná voda jako pitná voda. Její kvalita i chuť je proměnlivá, a to s ohledem na lokalitu i období. Pojďme se na problematiku pitné vody podívat trochu blíže.

Proč ještě filtrovat pitnou vodu?

Říkáte si, že kohoutkovou vodu, která je pravidelně kontrolována, není přece nutné dále filtrovat? Jistě, taková voda musí splňovat poměrně přísné limity, ale nic není černobílé. I v kontrolované pitné vodě se mohou nacházet zbytky nejrůznějších nebezpečných látek, které jsou pro lidský organismus nebezpečné zejména z dlouhodobého hlediska. Proto není použití vodovodního filtru ani přinejmenším zbytečné, právě naopak! Filtrovaná voda je potom samozřejmě mnohem vhodnější pro malé děti, které už nemusí pít přímo kojeneckou vodu, ale přesto je u nich na místě jistá obezřetnost. I při přípravě pokrmů a nápojů je záhodno používat právě filtrovanou vodu, která dá použitým surovinám mnohem více vyniknout.

Díky filtru z kohoutkové vody odstraníte nežádoucí látky a dodáte jí lepší chuť. | Foto: pristrojeprozdravi.cz

Zdraví prospěšná voda díky ionizaci

A jak pitnou vodu využít ještě lépe? O poznání výš stojí speciální přístroje určené pro ionizaci vody. Nelekejte se! Rozhodně to není žádné scifi, jak se vám možná zdá. Ionizací lze získat vodu zásaditou, nebo kyselou, podle aktuální potřeby. Zatímco zásaditá voda je k pravidelné konzumaci velmi vhodná, neboť má příznivý vliv zejména na imunitní systém, kyselá voda s mírnými dezinfekčními účinky ulevuje při různých kožních problémech nebo při dýchacích obtížích. Vodovodní filtry a další různorodá zařízení určená pro úpravu vody nabízí internetový obchod Přístroje pro zdraví, kde lze pořídit další různé pomocníky, bez nichž se zastánci zdravého životního stylu neobejdou, jako jsou například klíčidla, sušičky ovoce a zeleniny, domácí pekárny chleba atd. Proč si přípravu zdravých pokrmů a nápojů co nejvíce neulehčit?

Publikováno: 28. 03. 2019 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Zdraví

Autor: Romana Dohnalová