6 důvodů, proč si pořídit keramický dřez

Kvalitní keramické dřezy mají hutný střep, což v praxi značí i vysokou životnost. Poškození se nekoná ani v případě nárazu těžšího nádobí. Keramika by měla podobné nehody bez újmy přežít.

Keramické dřezy jsou neobyčejně tvrdé, takže se nemusíte bát, že byste povrch poškrábali neobratnou manipulací nože či smýkáním hrnců. Váš dřez se bude i po letech skvít novotou!

Horký hrnce či snad ještě teplejší olej? Pro keramiku žádný problém. Vzhledem k tomu, že se vypaluje při teplotách nad 1200 °C, v podstatě neexistuje situace, kdy by v kuchyni dřez ohrozil teplotní výkyv.

Povrch keramického dřezu je opatřen neporézni glazurou, přes kterou nemohou proniknout do povrchové vrstvy nebezpečné mikroorganismy. A ty, co ulpí na povrchu, velmi snadno vyčistíte. Zároveň z něj snadno odstraníte vodní kámen.

Keramika je zřejmě chemicky nejodolnější ze všech materiálů, které se při výrobě dřezů používají. Žádný z běžných čistících prostředků by povrch neměl poškodit.

V keramice se nenachází žádné pryskyřice či plasty, které jsou náchylné na působení denního světla či radiace z plamene na sporáku. Proto se můžete spolehnout na stálobarevnost i po letech.

Bohatou nabídku kvalitních keramických dřezů najdete u specializovaného prodejce Nábytek Natali.

Skvělou volbou může být například tento stylový keramický dřez Lusitano 2.2, který je k mání v levém i pravém provedení.

Publikováno: 23. 11. 2018

Kategorie: Bydlení

Autor: Romana Dohnalová

Tagy: keramický dřez | proč keramický dřez | výhody keramického dřezu